ДФС в «ЗІР» (підкатегорія 115.03) повідомила: чинним законодавством дозволено виробникам реалізовувати на розлив тільки вина кріплені (виноматеріали оброблені) без оформлення статусу закладу громадського харчування. Звісно, СПД-виробник зобов’язаний при цьому мати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкоголем.
Нагадаємо!
Продаж вин із доданням спирту (виноматеріалів оброблених) виноградних власного виробництва ординарних і марочних на розлив із тари місткістю від 50 л до 600 л дозволяється суб’єктам господарювання первинного й змішаного виноробства виключно за місцем розташування таких суб’єктів господарювання в межах адміністративно-територіальних одиниць (міст, селищ, сіл) зі сплатою акцизного податку в розмірі, установленому ПКУ, якщо в ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями про це є відповідний запис органу, що видав таку ліцензію. Річні обсяги продажу вин (виноматеріалів оброблених) на розлив такими суб’єктами господарювання не можуть перевищувати 20 відсотків від річного обсягу вироблених.