Шановні відвідувачі "Очаківщини", хто небайдужий до історії та новин району, сайт безкоштовно опублікує любі Ваші матеріали, зі збереженням авторського права.
Запрошую до співпраці всіх, як професіоналів, так і аматорів.



 

По-перше, нарешті вирішена давня проблема з включенням у дохід загальносистемників акцизного податку. Із 01.01.2017 р. у нормі пп. 177.3.1 ПКУ чітко прописано: не включаються в дохід фізичної особи підприємця суми акцизного податку з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

По-друге, з нового року, окрім суми ЄСВ, до переліку витрат ФОПів-загальносистемників дозволено включати:

  • суми податків, зборів, які пов’язані з проведенням господарської діяльності ФОПа (крім ПДВ для фізособи-підприємця, зареєстрованого як ПДВ, й акцизного податку, податку на доходи фізичних осіб із доходу від господарської діяльності, податку на майно);
  • платежі, сплачені за одержання ліцензій на провадження певних видів господарської діяльності ФОПа, одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, які пов’язані з господарською діяльністю фізособи-підприємця.

По-третє, ФОПам-загальносистемникам дозволили включати до витрат амортизацію ОЗ (пп. 177.4.6 ПКУ). Однак для цього потрібно буде окремо вести облік таких амортизаційних витрат.

Зареєструватися, щоб мати можливість залишати коментарі.

Вгору