Шановні відвідувачі "Очаківщини", хто небайдужий до історії та новин району, сайт безкоштовно опублікує любі Ваші матеріали, зі збереженням авторського права.
Запрошую до співпраці всіх, як професіоналів, так і аматорів.



 

Серед ключових змін:

1. Звільняються від сплати за ЄСВ усі фізособи-підприємці, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами й отримують, відповідно до закону, пенсію чи соціальну допомогу.

2. Фізособи — підприємці на загальній системі оподаткування й особи, які провадять незалежну професійну діяльність, визначають суму ЄСВ у розмірі не менше мінімального страхового внеску на місяць (із 01.01.2017 р. — 3200 грн х 22% = 704 грн). Тобто, незалежно від того, отримували вони цього місяця дохід чи ні. Це вже стає їх обов’язком сплачувати ЄСВ.

Пом’якшення зробили лише для платників, віднесених до першої групи платників єдиного податку, для яких ця сума не може бути меншою за 0,5 мінімального страхового внеску із зарахуванням відповідних періодів провадження підприємницької діяльності до страхового стажу, пропорційно до сплаченого ЄСВ.

3. Органи ПФУ отримали право в разі виявлення за результатами аналізу даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру недостовірних відомостей про застрахованих осіб вимагати від платників ЄСВ інформацію про ці відомості й усунення порушень.

4. Обмін інформацією про відомості, що містять ознаки використання праці неоформлених працівників і порушень законодавства про працю, здійснюється Держпраці, ДФС, у порядку, затвердженому ПФУ за погодженням із Мінсоцполітики.

5. Інформація з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру надається на запит платників ЄСВ і/або застрахованих осіб чи вповноважених ними третіх осіб у порядку та за формою, установленими ПФУ за погодженням із Мінсоцполітики, та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Вгору