Шановні відвідувачі "Очаківщини", хто небайдужий до історії та новин району, сайт безкоштовно опублікує любі Ваші матеріали, зі збереженням авторського права.
Запрошую до співпраці всіх, як професіоналів, так і аматорів.



 

При отриманні дозволу в поточному році (або донарахуванні суми рентної плати) після чергового строку сплати рентної плати лісокористувачі зобов’язані сплачувати всі суми рентної плати за строками, що минули.

Установлення такого порядку сприятиме більш рівномірному податковому навантаженню платників рентної плати протягом року, що позитивно вплине на планування їх фінансово-господарської діяльності.

Водночас контролери зауважили, що зазначений порядок не розповсюджується на сплату сум рентної плати лісокористувачами, які відповідно до пп.пп. «а» і «б» пп. 256.11.6 ПКУ зобов’язані сплачувати:

  • платіж безпосередньо в касу підприємства — це фізичні особи, ФОП, інші особи, яким видано лісовий або лісорубний квиток на суму, котра не перевищує 25% однієї мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня поточного року (у 2017 році — 800 грн.);
  • усю суму платежу повністю до видачі їм спеціального дозволу (лісокористувачі з інших областей).
Вгору