Шановні відвідувачі "Очаківщини", хто небайдужий до історії та новин району, сайт безкоштовно опублікує любі Ваші матеріали, зі збереженням авторського права.
Запрошую до співпраці всіх, як професіоналів, так і аматорів.



 

Проектом пропонується встановити: сільгосппідприємства, які станом на 1 січня 2017 року зареєстровані як суб’єкти спецрежиму обкладення ПДВ, вважаються платниками цього податку на загальних підставах починаючи з 1 січня 2017 року, і стосовно таких сільгосппідприємств:

  • із 1 січня 2017 року втрачають чинність витяги з реєстру платників ПДВ, що були видані контролюючими органами до 1 січня 2017 року;
  • контролюючі органи приймають рішення та вносять до реєстру платників ПДВ записи про зняття їх із реєстрації як суб’єктів спецрежиму оподаткування з одночасною реєстрацією платниками цього податку на загальних підставах.

Таким чином, на сільгосппідприємства Проектом не покладається вчинення будь-яких дій для виключення з реєстру суб’єктів спецрежиму оподаткування у зв’язку зі скасуванням із 1 січня 2017 року спецрежиму оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства.

Форма рішення про виключення сільгосппідприємства з реєстру суб’єктів спецрежиму оподаткування встановлена чинною редакцією Додатка 10 (ф. № 6-РРС) до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну України від 14.11.2014 р. № 1130. На підставі такого рішення контролюючий орган виключає сільгосппідприємство з реєстру суб’єктів спецрежиму оподаткування та проводить реєстрацію такого підприємства як платника ПДВ на загальних підставах за процедурами перереєстрації.

У цьому випадку дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, датою виключення сільгосппідприємства з реєстру суб’єктів спецрежиму оподаткування, датою, з якої сільгосппідприємство вважається платником ПДВ на загальних підставах, є 1 січня 2017 року. Протягом 3-х робочих днів після перереєстрації один примірник рішення про виключення сільськогосподарського підприємства з реєстру суб'єктів спеціального режиму оподаткування надсилається контролюючим органом такому підприємству.

Вгору