Шановні відвідувачі "Очаківщини", хто небайдужий до історії та новин району, сайт безкоштовно опублікує любі Ваші матеріали, зі збереженням авторського права.
Запрошую до співпраці всіх, як професіоналів, так і аматорів.



 

Як зазначено в п. 4 Наказу № 503, цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування — 01.07.2016 р.

Відповідно до п. 2 р. VIII Наказу № 21перше подання податкової звітності за формою, яка враховує зміни, унесені Наказом № 503, має здійснюватися за звітний період серпень 2016 року (граничний строк подання — 20.09.2016 р.), ІV квартал 2016 року (граничний строк подання — 10.02.2017 р.).

Зокрема Наказом № 503 було затверджено нову редакцію додатків 2 (Д2) і 3 (Д3) до податкової декларації з ПДВ. Так, нова редакція вказаних додатків передбачає спрощення порядку заповнення податкової звітності й розшифровку від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом у розрізі постачальників лише в тій частині такого від’ємного значення, яка задекларована платником податку до бюджетного відшкодування. Така деталізація здійснюється в таблиці 2 «Розшифровка суми податку, фактично сплаченої в попередніх та звітному (податкових) періодах постачальникам товарів/послуг або до Державного бюджету України» додатка 3 (Д3) до декларації з ПДВ.

Деталізація від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом, яка переноситься до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду, провадиться лише в частині періодів її виникнення. Такі дані відображаються в додатку 2 (Д2) до декларації з ПДВ.

Під час заповнення як додатка 2 (Д2), так і таблиці 2 додатка 3 (Д3) до декларації з ПДВ, доцільно застосовувати принцип хронології формування від’ємного значення, згідно з яким податкові зобов’язання поточного (звітного) періоду зменшуються на суму податкового кредиту у хронологічному порядку його виникнення — від найдавнішого до найновішого.

З огляду на це в графі 2 таблиці 2 додатка 3 (Д3) до декларації з ПДВ контролери рекомендують указувати ІПН контрагента, за рахунок якого виникла сума від’ємного значення, виходячи із хронології її виникнення, починаючи зі звітного періоду, який є найближчим до дати подання декларації (найновіший звітний період), і закінчуючи найбільш давнім звітним періодом. Тобто спочатку доцільно відображати «найновішу» щодо звітного періоду подання декларації з ПДВ суму від’ємного значення ПДВ.

Вгору